Fria Läroverken i Norrköping utexaminerar sina första Diplomerade Gymnasieekonomer

pressrelease

2016-09-06, 08:50

I år tar Fria Läroverken i Norrköpings första årskurs som genomgått det certifierade Ekonomiprogrammet och blivit Diplomerade Gymnasieekonomer studenten.

2016 är första året som Fria Läroverken i Norrköping examinerar Diplomerade Gymnasieekonomer. Certifieringen kom till för att skapa en tydlig definition av begreppet ”gymnasieekonom” och skapa en ekonomiutbildning på gymnasiet för de elever som ”vill lite mer”. Skolor som i sin tur upprätthåller de krav som sätts av Certiferat i Sverige AB kan erbjuda detta certifierade program. Certifieringen visar att skolan erbjuder en ekonomiutbildning av hög kvalité.

– Att vi har fått den här diplomeringen på vårt Ekonomiprogram är jag oerhört nöjd med, det ställer höga krav på utbildningen. Diplomeringen är en kvalitets-stämpel som visar att vi uppfyller de högt ställda kraven som gör att eleverna är förberedda inför framtiden. Det är ett stort steg mot den moderna pluggskola som är vår vision/mål. Självklart blir jag väldigt stolt när jag ser högen med diplom som väntar på vår första grupp diplomerade gymnasieekonomer, säger Jimmy Wentzell rektor på Fria Läroverken i Norrköping.

David Josefsson, en av sex elever som tar studenten från Ekonomiprogrammet nu i sommar, har ansökt till Ekonomiprogrammet i Uppsala och hoppas plugga vidare där efter sina gymnasiestudier.

– Jag är nöjd och är övertygad om att mina tre år här har förberett mig för den tid jag har framför mig på universitet. Lärarna har jag kommit bra överens med och den här diplomeringen känns mer som ett bevis på att det som finns är bra. Ska bli riktigt roligt att plugga vidare och ta nästa steg i livet, säger David Josefsson, nybliven gymnasieekonom.