Våra program

Försäljning och service

Inriktning: Försäljning och service

Försäljnings- och serviceprogrammet passar dig som är intresserad av att arbeta med marknadsföring, försäljning och företagande efter gymnasiet. Under utbildningen lär du dig grunderna i marknadsföring och försäljning och du får också prova på att starta och driva eget företag inom Ung Företagsamhet, själv eller tillsammans med andra elever.

Intresseanmälan»Poängplan»

Dina tre år på Försäljnings- och serviceprogrammet

Första året

Du får du en bred förståelse för branschen. Du fokuserar på grunderna i handelsområdet och upptäcker de olika delarna av branschen. Med kurser som Entreprenörskap, Servicekunskap och Branschkunskap lägger du en stabil grund för din framtid.

Andra året

Med kurser som Praktisk marknadsföring 1, Personlig försäljning 1, Näthandel och Inköp 1 fördjupar du dina kunskaper inom handelsområdet. Du får även starta ett UF-företag som inkluderar och knyter samman alla entreprenöriella kurser. Du kan skaffa högskolebehörighet genom att välja kursen Engelska 6.

Sista året

För att uppnå verklig yrkeskompetens fördjupar du dig inom de yrkesspecifika kurserna Praktisk marknadsföring 2, Inköp 2 och Personlig försäljning 2 samt Affärsutveckling och Ledarskap. För att uppnå högsta yrkeskompetens kombineras kurserna Personlig försäljning 3 och Handel-specialisering. Du kan skaffa högskolebehörighet genom att välja kursen Svenska 3.

Praktik

Vi förlägger fyra veckors APL till år två och minst elva veckors APL i år tre. Du kommer att läsa specifika kurser eller delar av kurser under din APL. Dessutom kommer du att göra delar av ditt Gymnasiearbete under din APL-period i trean. Målet med ett yrkesprogram är att du, efter avslutad utbildning, ska vara redo för att arbeta inom yrket eller exempelvis läsa vidare på yrkeshögskola.

Läs mer om APL»

Efter gymnasiet

Programmet passar dig som vill jobba som:

  • Butikssäljare
  • Marknadsförare
  • Inköpare
  • Butiksledare
  • Administratör
  • Starta eget företag
Intresseanmälan

Är du intresserad av Norrköping Fria Läroverk?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»