Stort intresse för att studera på Norrköping Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

pressrelease

2021-02-19, 07:10

Intresset för Norrköping Fria Läroverk har i årets preliminärval varit stort med många förstahandssökande. Skolans nya rektor, Peter Warma, gläds åt beskedet och berättar om skolans nyrenoverade lokaler: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Årets preliminära gymnasieval i Norrköping har nu stängt och resultatet visar ett stort intresse för Norrköping Fria Läroverk som har 25 procent fler förstahandssökande än i fjol.

Det gör mig enormt glad att så många elever valt oss som förstahandsval. Det är ett kvitto på att vi erbjuder en bra utbildning och att skolans koncept med ambitiösa studier och träning fungerar, säger skolans rektor, Peter Warma.

Norrköping Fria Läroverk flyttade 2019 till nya renoverade lokaler på Kvarngatan i industrilandskapet för att möta det ökade intresset för att studera vid skolan. De nya lokalerna har också anpassats för att andas skolans koncept, ambitiösa studier och träning.

– Det känns jättebra att vi genomfört dessa satsningar för att lyfta skolan ytterligare en nivå, säger Peter Warma.

Katharina Sjögren-Edström, VD på Fria Läroverken, är glad och stolt över söktrycket till Norrköping Fria Läroverk och ser antalet förstahandssökande som en kvalitetsstämpel.

– Vi arbetar kontinuerligt och målmedvetet med att göra skolorna samt våra program och träningstillval attraktiva, och det stora antalet förstahandssökande tror jag är ett resultat av det arbetet. För oss är det viktigt att ständigt förbättra och utveckla våra utbildningar, säger Katharina Sjögren-Edström.

Presskontakt

Relaterat material