EU-och FN föreläsning för elever på Norrköping Fria Läroverk tillsammans med enchetschefen Anna Lindberg

news

2022-11-17, 14:03

Den 20 oktober fick Norrköping Fria Läroverk besök av Anna Lindberg, enhetschef på Internationell samverkan i region Östergötland. Hon var på plats för att prata om EU och FN med skolans elever på Samhällsvetenskapliga programmet.

Anna Lindberg träffade skolans treor från Samhällsvetenskapliga programmet som läser kursen Humanistisk specialisering och berättade om EU och hur Sverige påverkar och påverkas av EU.

– Jag tyckte det var viktigt att hon kunde förklara mer om EU och hur EU både påverkar och påverkas både på en regional och kommunal nivå, säger Martin Namrood, lärare för Samhällsprogrammet och ansvarig för kursen Humanistisk specialisering.

    Syftet med besöket var Sveriges kommande roll som ordförandeland för Europeiska unionens råd och hur Sverige kan påverka EU den kommande perioden. Under föreläsningen kunde eleverna ställa frågor som de förberett kring EU och även få tips om vilka möjligheter som finns för studenter efter sina gymnasiestudier om intresset för arbete inom EU finns. 

    – Det var intressant och lärorikt för eleverna att få träffa Anna Lindberg och få ställa frågor till en person som inte är deras lärare, avslutar Martin Namrood.

    Presskontakt

    Relaterat material