Fria Ekonomi

Ekonomi – Entreprenörskap/Kriminologi

Inriktningar: Ekonomi, Juridik
Profiler: Entreprenörskap, Kriminologi

Nu inför vi tydliga profiler på vårt populära Ekonomiprogram. ”Entreprenörskap” på Ekonomi-inriktningen och ”Kriminologi” på Juridik-inriktningen. Vill du lära dig allt som företagande och få med både marknadsföring och redovisning? Eller drömmer du om att bli jurist, åklagare eller utredare? Då är det här profilerna för dig!

Intresseanmälan»

Gästföreläsningar och studiebesök

Ett återkommande inslag under utbildningen är olika gästföreläsare som bjuds in för att berätta om sina karriärer. Vi gör detta för att våra elever ska få insikt i vad en ekonomiutbildning kan leda till så att de kan fatta rationella beslut om hur de vill fortsätta sina studier. Vi flyttar även blicken utanför skolan och genomför olika studiebesök hos företag och organisationer under utbildningens gång.

Företagande

En annan viktig del i utbildningen handlar om praktiskt företagande. Under årskurs två fokuserar vi lite extra på detta genom arbete med skolans fadderföretag och UF. Fadderföretag innebär att varje elev knyter kontakt med ett företag som fungerar som fadder och ger eleven ytterligare möjligheter att jämföra sitt arbete i skolan med verkligheten utanför. Eleven har kontakt med sitt fadderföretag genom hela sin utbildning och får på så vis möjlighet att etablera ett eget nätverk.

Praktik

Alla våra elever erbjuds möjligheten att göra praktik som en del av sin utbildning. Praktiken bygger på elevernas eget engagemang och de är drivande i processen med att hitta en plats som passar för just dem. Vi hjälper självfallet till att hitta platser om man vill det och våra lärare har en nära dialog med kontaktpersonerna på praktikplatserna under praktikens gång.

Läs mer om APL»

Casebaserad undervisning

Ett genomgående tema under hela utbildningen är att undervisningen bedrivs casebaserat. Det innebär att du, istället för att jobba med traditionell kurslitteratur och lösa uppgifter som kontrollerar att du förstått vad som står i boken, löser verkliga fall från riktiga företag med hjälp av teorier som våra lärare lär ut. Det är inte bara roligare utan leder också till en ökad förståelse.

Efter gymnasiet

Programmet är en högskoleförberedande utbildning. Det betyder att du får många teoretiska kurser som tillsammans ger dig en bred behörighet till många program och kurser på högskola och universitet. Efter studenten kan du söka till utbildningar som ger dig en examen som:

  • Civilekonom (ekonomichef)
  • Redovisningskonsult (revisor)
  • Ekonom (controller)
  • Jurist (advokat, åklagare)
  • Fastighetsmäklare
  • Marknadsförare (marknadskoordinator, marknadschef)
Intresseanmälan

Är du intresserad av Norrköping Fria Läroverk?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»