Vårt koncept

Din träning

Träning gör hjärnan mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Den som regelbundet tränar och utmanar sin kropp förbättrar både sin hälsa och inlärningsförmåga. Utgångspunkten hos Norrköping Fria Läroverk är därför att träning ska vara en naturlig del i skolans vardag.

Vi erbjuder två valmöjligheter:

Öppen träning

För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

 

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Vi erbjuder följande träningstillval: Fys och hälsa | Crossfit | Fotboll | Futsal

Fys och hälsa

Fys och hälsa är ett träningstillval för dig som vill ha en grundutbildning inom fysträning för att sedan kunna rikta träningen mot dina individuella mål. Du lär dig kvalitativa rörelser inom bland annat styrketräning och löpning. Därefter lär du dig att skapa träningsprogram som du följer på skoltid.

Gruppen leds av tre utbildade fystränare och du får all hjälp du behöver oavsett hur van du är vid träning sedan tidigare. Träningen bedrivs 2 gånger i veckan.

Crossfit

Crossfit är ett träningstillval för dig som blivit nyfiken på vad Crossfit är för något. Du får utbildning i alla rörelser som är vanligt förekommande inom sporten och vi wodar (tränar gruppass) tillsammans. Vidare in i kursen får du lära dig att skapa träningsprogram för att förbättra dina utvecklingsområden eller lära dig mer avancerade övningar.

Gruppen leds av tränare som har genomgått utbildningen Crossfit Level 1. Du tränar två pass per vecka och behöver inga förkunskaper.

Fotboll

På vår fotbollsutbildning ger vi eleverna möjligheter att utveckla sina individuella förmågor. Våra erfarna fotbollsinstruktörer och målvaktstränare lägger stor vikt på teknik och positionsanpassad träning.

Futsal

Vill du kombinera Futsal-träning på dagtid med en riktigt bra gymnasieutbildning? Tillsammans med Norrköping Futsal Klubb och tränaren Mufad Bajraktarevic startar vi nu Futsal som ett träningstillval hos oss på Norrköping Fria Läroverk.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.

Träning handlar om:

• Pulshöjande träning på olika nivåer
• Specifik träning inom ramen för träningstillvalet
• Bevisade effekter på hjärnan och hälsan
• Alla får hjälp att hitta en passande träningsform
• Lunch med bra näringsinnehåll och variation. Under vårt koncept ”Mitt Käk” får eleverna välja mellan 6 olika alternativ varje dag och alla beställningar görs via en app
• Öppna föreläsningar kring sömn, stresshantering och liknande
• Kunniga träningsinstruktörer som inspirerar