Vårt koncept

Träning – för välmående och bättre studiefokus

Fysisk aktivitet och träning gör din hjärna mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. När du får in regelbunden träning i din vardag förbättrar du både ditt välmående, din hälsa och din inlärningsförmåga.

Vi erbjuder två valmöjligheter:

Öppen träning

För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

 

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p).
Vi erbjuder följande fyra träningstillval: Fys och hälsa | Crossfit | Fotboll 

Fys och hälsa

Träningstillval

”Fys och hälsa” passar alla, oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare. Våra instruktörer hjälper dig att lägga upp ett träningsprogram utifrån dina förutsättningar och mål med utrymme för både styrke- och konditionsträning. Du får också en teoretisk grundutbildning kring kroppen och träning. Träningen sker på gym där du har tillgång till all den utrustning du behöver för att träna på skoltid.

Alternativt upplägg: Fys och hälsa – individuell idrott
Utövar du en individuell idrott på fritiden? Hos oss har du möjlighet att utöva din idrott på dagtid. Du tränar två pass i veckan på din idrott och träningen följs upp tillsammans med din instruktör.

Crossfit

Träningstillval

Vår crossfitutbildning genomförs i en av Norrköpings crossfitboxar. Där har du tillgång till bra utrustning och kunniga instruktörer som hjälper dig att utvecklas efter dina förutsättningar.

Du får utbildning i alla rörelser som är vanligt förekommande inom sporten och vi wodar (tränar gruppass) tillsammans. Vidare in i kursen får du lära dig att skapa träningsprogram för att förbättra dina utvecklingsområden eller lära dig mer avancerade övningar. Du tränar två pass per vecka och behöver inga förkunskaper.

Fotboll

Träningstillval

På vår fotbollsutbildning ger vi eleverna möjligheter att utveckla sin individuella förmåga och våra erfarna fotbollsinstruktörer och målvaktstränare lägger stor vikt på teknik och positionsanpassad träning. Vi tränar på PlatinumCars Arena.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.

Träning på Fria handlar om:

• Pulshöjande träning på olika nivåer
• Bevisade effekter på hjärnan och hälsan
• Specifik träning inom ramen för träningstillvalet
• Alla får hjälp att hitta en passande träningsform
• Lunch med bra näringsinnehåll och variation
• Föreläsningar kring sömn, stresshantering och liknande
• Kunniga lärare och träningsinstruktörer som inspirerar
• För att kunna genomföra din träning tillhandahåller skolan träningskläder till alla elever