Alla nyheter

Hög kvalitet på Norrköping Fria Läroverk enligt Skolinspektionen

5 juli, 2021

Skolinspektionen har genomfört tillsyn på Norrköping Fria Läroverk i maj i år och skolan har fått godkänt på alla punkter.

Läs artikel »

Läs artikel

Norrköping Fria Läroverk börjar samarbeta med Nordic Wellness

28 april, 2021

Till hösten kommer alla elever på Norrköping Fria Läroverk som har ett träningstillval få fri tillgång till alla Nordic Wellness gym i hela Sverige. “Väldigt roligt och nödvändigt med vårt växande elevantal”, säger skolans rektor Peter Warma.

Läs artikel »

Läs artikel

Watma Educations skolor inför en app som varnar vid olyckor och särskilda händelser

15 april, 2021

Nyligen har utbildningsföretaget Watma Education lanserat en varningsapp som deras skolor ska kunna kommunicera via om något allvarligt skulle inträffa. Appen har installerats på personalens telefoner och datorer för att de snabbt ska kunna larma om olika händelser.

Läs artikel »

Läs artikel

Stort intresse för att studera på Norrköping Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

19 februari, 2021

Intresset för Norrköping Fria Läroverk har i årets preliminärval varit stort med många förstahandssökande. Skolans nya rektor, Peter Warma, gläds åt beskedet och berättar om skolans nyrenoverade lokaler: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Läs artikel »

Läs artikel

Fria Läroverkens betygsresultat 2020

1 juli, 2020

Sedan juni 2020 offentliggör inte Skolverket längre betygsstatistik på skolnivå. Därför redovisar Fria Läroverken här samtliga resultat för avgångseleverna vårterminen 2020.

Läs artikel »

Läs artikel

Ny rektor på Norrköping Fria Läroverk

24 juni, 2020

Peter Warma tillträder som ny rektor på Norrköping Fria Läroverk. Warma kommer senast från en tjänst som Områdeschef inom Norrköpings kommun och är aktiv inom stadens idrotts- och föreningsliv.

Läs artikel »

Läs artikel

Restaurang- och livsmedelsprogrammet stänger läsåret 2020/21

2 april, 2020

Med anledning av att allt färre ungdomar i Norrköping söker sig till gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogram har Norrköping Fria Läroverk beslutat att stänga programmet från och med läsåret 2020/21. Totalt är det i år 16 av drygt 2000 niondeklassare i Norrköping som har Restaurang- och livsmedelsprogrammet som sitt förstahandsval.

Läs artikel »

Läs artikel

Fria utvecklar sin skollunch och låter eleverna beställa den via prisbelönt app

4 juni, 2019

Som en del i Norrköping Fria Läroverks konceptutveckling gällande studier och träning, ser skolan nu över sin skollunch i samarbete med Sofia Nordell, grundare av Mitt Käk. Skolan erbjuder till hösten en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan.

Läs artikel »

Läs artikel

Säg hej till vår nya skola!

24 januari, 2019

Just nu utvecklas Norrköping Fria Läroverk på flera plan. Framförallt har vi inlett ett arbete med att skapa en skola som är anpassad till vårt koncept om studier och träning. Till hösten 2019 flyttar vi därför till nya lokaler på Kvarngatan 34 i centrala Norrköping.

Läs artikel »

Läs artikel

Norrköpingselever arrangerade julbord för behövande

13 december, 2018

Under onsdagskvällen anordnade elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet ett julbord för behövande i Norrköping. Arrangemanget gjordes i samarbete med Frälsningsarmén och ett sjuttiotal gäster besökte skolan för att låta julstämningen infinna sig.

Läs artikel »

Läs artikel